2012. június 27., szerda

Bodzakrém-leves

A Budai Gourmet Fesztiválon mesterszakács séfünk ezzel a levessel kényeztette vendégeinket:

 

Hozzávalók: 
14 fej bodza virág
30 dkg cukor,
0,5 l tejszín
1 kg alma
fahéj,gyömbér,lime, só ízlés szerint
½ szem kardamom
1 rúd vanília
2 dl olíva olaj
4 ek. keményítő



Cukorszirupot főzünk, majd hagyjuk kihűlni, ebben áztatjuk a bodzát 1 napig. Az almákat megtisztítjuk, magházukat eltávolítjuk. Lábasba téve a gyümölcsleveshez hasonlóan feltesszük főzni. Külön forralóban redukciót készítünk fahéjból, gyömbérből, egész- nem megvágott vaníliából, kardamomból. Az eszenciát a levesbe szűrjük, oldott keményítővel kötjük, tejszínnel dúsítjuk. Olíva olajat adunk hozzá. Ízesítjük lime reszelt héjával, levével. Az egészet mixeljük, finom szűrőn átszűrjük. Kihűlés után újra mixeljük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése